~ Форумът за Личното Ви Творчество ~ ˚₊‧꒰ა ☆ ໒꒱ ‧₊˚ |
|
| За или против казармата. | |
|
+8Арлина xRainbowx SunShine Ange_Macabre Jane Undead Avalanche_Master life. love. regret. ℛi∂∂ℓℯ 12 posters | |
Автор | Съобщение |
---|
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Брой мнения : 8707 Age : 29 Localisation : Love's manna flask Registration date : 04.01.2008
| Заглавие: За или против казармата. Пон 21 Ное 2011, 22:48 | |
| _________________ Nihil verum est licet omnia. | |
| | | life. love. regret.
Брой мнения : 473 Registration date : 30.08.2010
| Заглавие: Re: За или против казармата. Пон 21 Ное 2011, 23:02 | |
| | |
| | | Avalanche_Master Ликантроп
Брой мнения : 409 Age : 31 Localisation : в Мадригалът на Нощта Registration date : 18.04.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Пон 21 Ное 2011, 23:24 | |
| Който твърди, че казармата учи на самоконтрол, организираност и дисциплина явно не може да се оправя сам и има нужда от плюнка лумпмени с прекалено много власт и големи комплекси да им крещи сутрин за да си вържат обувките. | |
| | | Jane Undead A Strange Kind of Woman
Брой мнения : 366 Registration date : 07.05.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 01:44 | |
| Интересна тема, наистина. Ще се изкажа от гледна точка на личните ми наблюдения. Имала съм гаджета, които са били в казармата и такива, които не са. Разликата е от земята до небето. Вярно, там ти губят времето, карат те да вършиш глупости, които всяка маймуна може да свърши, НО също така те учат на дисциплина, самостоятелност и т.н. Също така те учат да не бъдеш лигаво мамино синче (каквито доста от гаджетата ми, неходили в казармата, бяха, а и още са) и ти показват нагледно какви глупости могат да му се случат на човек. И когато пак се срещнеш с този материал, знаеш какво да направиш за да се справиш или да избегнеш глупостите. Аз съм тотално за казармата и смятам че ще се отрази положително на почти всичките ми познати мъже (които не са ходили в казарма), а и на жените. Нека има равенство на половете и нас малко да ни погърчат. | |
Брой мнения : 409 Age : 31 Localisation : в Мадригалът на Нощта Registration date : 18.04.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 01:55 | |
| Казармата убива Буковски. Казармата убива Ленард Коен. Казармата убива Бах. Казармата убива Боб Марли. Казармата убива Керуак.
Казармата въобще убива всякакъв опит да се погледне света от малко по-градивен начин.
А това с "дисциплината" е долна лъжа. Всичките ми познати, които са военни, са бахти и лекетата, долни плюнки без собствено мнение и грам мозък. За сметка на това познавам достатъчно момчета, които не са ходили в казарма и са много, много сериозни. | |
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 02:11 | |
| Чакай, нали правиш разлика между военни и хора, които просто са били в казармата? Хубаво, казармата е убила тоя-оня. Ами войната колко хора е убила? И колко щяха да са, ако нямаше казарма? Да, казармата е гърч, но на познатите ми, които са служили, им се е отразила добре и ги е направила по-отговорни. | |
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 03:40 | |
| Друго имах предвид под "убива".
Да го погледнем така. Тука всичките хора (би трябвало да) сме се събрали, защото творим - кой стихове пише, кой снима, кой разкази понаписва, кой друго. Сега да си представим, че влизаме в казармата. Идва ти вдъхновението. Какво правиш?
О, чакай, сега седиш на команда "мирно" под слънцето, защото генерала щял да идва на проверка. След 6 часа.
И да, и в реалния живот не винаги имаш възможност да правиш това, което искаш.
Само че в казармата това не е момент. Това са 4 скапани години.
Благодаря, предпочитам сам да се уча на дисциплина и ред, отколкото да се поверявам в ръцете на група екстременти - въздух под нялагане с IQ-то на медуза. | |
| | | Ange_Macabre Fresh from the Grave
Брой мнения : 288 Age : 29 Localisation : Висящата градина Registration date : 28.08.2010
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 12:41 | |
| Който е тъп като галош, каквото щеш го прави, няма да поумнее. И обратното. Не съм ЗА. | |
| | | SunShine
Брой мнения : 57 Registration date : 10.11.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 13:36 | |
| Аз тоя път подкрепям Jane undead. Много са се отпуснали мъжете днешно време. Тотално са изгеясали... една казарма им трябва да се вкарат в ред. | |
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 13:59 | |
| Леко съм шокиран как всички дами искат казарма.
Мъжете като са изгеясали, аз какво да направя? Щото някой си сложил розова фланелка, дай сега да се мъчим всички 4 години?
А дамите въобще имат ли идея какво е казармата, защото имам чувство, че си го представят като място, където седиш и 4 години ти наливат ред и дисциплина в главата с фуния. | |
| | | ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Брой мнения : 8707 Age : 29 Localisation : Love's manna flask Registration date : 04.01.2008
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 15:41 | |
| Аз съм против казармата. Ще се чувствам отвратително, ако сега буквално отмъкнат брат ми, пратят го на майната си и го подложат на такова ужасно мъчение. Ще цитирам мнението на едно момче, с което съм много съгласна. - Цитат :
- Нека ти кажа няколко факта, които ще хвърлят известна светлина върху разбирането ти за казармата, тъй като тя е абсолютно неправилна. Защо ли? Ами защото, както казаха някои по-назад, първо е загуба на време, второ - нищо не научаваш от тази казарма, освен да причиняваш болка на хората, трето - там виждаш до какви низини може да стигне човек в побъркаността си, и не на последно място - виждаш какво е да си просяк, да нямаш какво да ядеш, да спиш с хора, които ти мислят злото, или ти натякват глупости, от които не един войник е откачал и е вършил какво ли не след това.
И, честно казано, не мисля, че е много честно, когато някоя някоя жена почне да твърди, че мъжете на всяка цена трябва да ходят на казарма; в смисъл нали тя няма никога да претърпи подобно нещо, много й е лесно да раздава присъди? Е, аз не мисля, че е особено правилно да пожелаеш на някого да бъде унижаван, потъпкван, измъчван и тероризиран за толкова много време с извинението, че всичко това ще го дисциплинира. Лично аз не пожелавам на никого да бъде третиран като животно. послепис: Джейн, малко ме плаши безразличието, с която казваш, че "казармата е убила тоя-оня". Тоя-оня, сякаш тия хора са без значение. Не мисля, че ако някой от тях ти беше брат/дете/гадже, щеше да смяташ така? _________________ Nihil verum est licet omnia. | |
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 17:23 | |
| Аваланч, май не си много наясно с темата, която обсъждаме, нито пък четеш внимателно това, което пишат другите. Казармата никога не е била 4 години у нас, нито дори по времето на дядовците ни. Била е 2 години по времето на моите родители, след това 2 за среднисти и 1 за вишисти, а накрая беше всичко на всичко 9 и 6 месеца съответно. Всеки може да се разболее примерно за 6 месеца (да чукнем на дърво) и просто да ги изпусне от живота си. Да не говорим за жените, които се разделят с цели 9 докато родят и още 7 години (!) докато хлапето тръгне на училище. Да, знам че има детски градини, но не е същото, защото все му се притесняваш дали е добре. Особено в началото е много трудно. Наскоро племеницата ми роди и сега не знае много къде се намира, по цял ден си стои вкъщи или излиза най-много да разходи бебето. Побъркала се е. Колкото до довода, че казармата ти скапва таланта и желанието да твориш, хората са различни. На някои може и да скапе, но на други - не. Има много неща, които могат да те откажат от това да твориш и за мен едно от тях е нашето разпуснато псевдодемократично общество, където всеки има право на мнение, но не и на приличен живот и работа. Освен това някъде споменах, че и на жените ще им се отрази добре една казарма. Или поне военно. Ама кой да ти чете. Сега ще отговоря на Боби. В родната казарма е имало и доста кофти места, но и някои не толкова лоши. Въпроса е къде ще попаднеш. Баща ми, както и мои познати са служили в школата за запасни офицери в град Плевен. Навремето е било много добро място, а и в последните години не е било толкова зле. Тъй че ако брат ти има късмет и съответните физически данни, има шанс да попадне на добро място, където се спазва устава и началниците са кадърни. Тук стигаме и до религиозните ми възгледи, по-известни като малтусианство. Добре де, не знам има ли такава дума, но става въпрос за добрия доктор Малтус: - Цитат :
- Основната идея на Малтус е, че нарастването на човечеството един ден ще изпревари производството на хранителни продукти. В оригиналния си очерк Малтус представя идеята си в съвсем конкретна форма, като твърди, че населението се увеличава в геометрична прогресия (всяко следващо число се удвоява: 1, 2, 4, 8, 16…), а хранителните продукти — в аритметична (линейно по реда на числата: 1, 2, 3, 4, 5…). В по-късните издания на книгата си той не е толкова конкретен и твърди само, че населението нараства неопределено, докато се стигне до недостиг на хранителни продукти. И от двете си тези Малтус стига до извода, че човечеството е обречено на беднотия и полугладно съществуване.
Цялата статия може да видите тук: http://www.kakvo.org/tomas-maltus-1766-1834-edna-unikalna-lichnost/istoria/statiaНакратко, доктор Малтус смята, че войните и епидемиите са полезни за човечеството, защото го намаляват числено и така остават повече ресурси за оцелелите. А и малко естествен отбор няма да ни е излишен. Естествено, че ми пука какво става с близките ми, както и близките на приятелите ми. Но дотук! Съдбата на непознатите не ме вълнува и ако ще да мрат, за мен са по-скоро статистика. | |
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 18:18 | |
| Обърках с 4 години, да. За другото не съм съгласен. Възгледите на Малтус са интересни, но нямат нищо общо с казармата. Колко от твоите познати, били в казарма, са ходили на война? Казармата не скапва само талант, скапва живот. Ридъл е права, доста е плашещо как според теб "може и да убива някого", но не е важно. И да ти кажа, с последната реплика вече си те представям така. Ами ако брат и няма късмет? Ако попадне на място, където карат новаците да местят печката с голи ръце? Или където насилват новаците? Много ти е изкривена психиката... Сега отделно: Напоследък забелязвам някаква носталгия към казармата, която много ми прилича на носталгията по комунизма. Разни пишлемета, дето никога не са ходили в казарма, слушат от своите бащи, чичовци, дядовци колко хубава била, и къде от промити мозъци, къде от национализъм, се втурват да разправят как трябва да я върнем, защото, видиш ли, решава всички проблеми. В същото време удобно премълчаваме неудобните истини за нея. Та такива ми работи. | |
| | | xRainbowx Lil bunny Foo Foo
Брой мнения : 2496 Age : 30 Localisation : In a cereal box, The Supermarket Registration date : 25.05.2007
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 18:24 | |
| Уау. Късно е вече, казармата няма да оправи нищо. Така че всички, put it in your pants. Надеждите си, имам предвид. Просто ще станат поредните развъдници за педерастия, както са и училищата. Нищо против гейовете, говоря за душевната педерастия, която представлява мъжествени уж хетеросексуални младежи с оскубани вежди и цялостна епилация с мозъци с размера на дъвка. Всички военни са едни много заблудени хора, закърмени с глупости и патриотизъм. Общо взето просто са си нямали друга работа, а и всички знаем, че по комунистическо време е било нещо съвсем нормално и често срещано. Следователно, много грешно. Просто искам да отворя очите на всички, че нищо никога няма да бъде същото като някогашното. Затова ако сте чували забавни историйки от на тати времето и носталгично си спомняте разни войнишки снимки на членове от семейството си.. ми сорка шморка, тва време е минало и заминало. И освен тва е ебати загубата на време, ако мен някой се опита да ме прати в казарма по-скоро ше си изсценирам смъртта отколкото да отида.
EDIT: Генов, чак ся ти прочетох мнението и аз точно за тва говоря. Всички чуват някой друга историйка от тати и си мислят, че тогава всичко е било ок. | |
| | | Арлина après moi le déluge
Брой мнения : 2720 Age : 32 Localisation : /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Registration date : 10.02.2009
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 18:53 | |
| Мхм.^ Въпросът е, че тия decent young (or not so young) men, дето са излезли от казармата и са ни бащи, познати на бащите, чичовци и кръстници са такива не заради казармата, а защото са такива. Искали са да са такива. Харесва им да бъдат такива. И без да мога да дам доказателства казвам, че са щели да бъдат волеви и дисциплинирани и без никаква казарма.
Всичко зависи от материала, не мислите ли? Лайното и с канела да го поръсиш, пак е лайно. Просто не можем да се опитаме да живеем с нещата от едно време и да очакваме същите резултати. | |
| | | SunShine
Брой мнения : 57 Registration date : 10.11.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 19:05 | |
| - Vegas написа:
Всички военни са едни много заблудени хора, закърмени с глупости и патриотизъм. Общо взето просто са си нямали друга работа Уау. Всички? Уау. | |
| | | xRainbowx Lil bunny Foo Foo
Брой мнения : 2496 Age : 30 Localisation : In a cereal box, The Supermarket Registration date : 25.05.2007
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 19:20 | |
| Уау, ами според мен, уау, да си рискуваш живота заради т.нар. патриотизъм/национализъм, който we all know is bullshit и да участваш във войните на някой друг, да, според мен е адски тъпо, уау. Особено в днешно време. Никой не воюва за да 'защити страната си', надяам се да сте наясно. Воюва се за разни неща като петрол и кинти.. ай и оръжия. Което е общо взето едно и също нещо. | |
| | | Crunch Cutie Mark Crusader
Брой мнения : 384 Registration date : 28.02.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 21:44 | |
| Аз пък намирам липсата на дисциплина за очарователна^^ И също така мисля, че никой не го бърка кво е днешното поколение, стига представителите му да са си доволни каквито са си. Дори да не са прави в очите на всички.
Хората, които са ходили в казарма, страдат от болно его. Психически пречупени, те се чувстват доволни, защото са преживели нещо много по-ужасно и натоварващо от останалите. Нещо, от което никой нормален не би трябвало да е доволен. На хората им харесва, защото се приема за геройско.
Аз мога да се изолирам за 9 месеца в мазето и да се изхранвам с тоалетна хартия и ще е също толкова самодисциплинарно, защото ще се лиша от много неща и ше преживея много гадости. И някак не звучи умно. | |
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 22:08 | |
| Чакай, чакай, чакай.
(Ч)акай.
Тоалетната хартия използвана ли е или не? Щото ако не е, няма много общо с казармата. | |
| | | Crunch Cutie Mark Crusader
Брой мнения : 384 Registration date : 28.02.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 22 Ное 2011, 22:40 | |
| Пак добре. Щом е толкова лошо в казармата, значи може и никаква храна да няма. Което значи, че стават човекоядци там. Което значи, че все пак си намират храна. Което е парадокс, защото казармата е гадно място без храна. Казармата е измислена от религиозни фанатици. | |
| | | Ange_Macabre Fresh from the Grave
Брой мнения : 288 Age : 29 Localisation : Висящата градина Registration date : 28.08.2010
| | | | ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
| Заглавие: Re: За или против казармата. Чет 26 Апр 2012, 20:21 | |
| - Цитат :
- И също така мисля, че никой не го бърка кво е днешното поколение, стига представителите му да са си доволни каквито са си. Дори да не са прави в очите на всички.
Ауее,, всички са се заоплаквали от днешното поколение, все едно досега са били само някакви девици, въплъщение на идеала и чистотата. Хайде бе, друг път! _________________ Nihil verum est licet omnia. | |
| | | ερsilonε
Брой мнения : 3203 Age : 29 Registration date : 12.10.2009
| Заглавие: Re: За или против казармата. Чет 26 Апр 2012, 21:01 | |
| да бе, само се присмиваме на поколението, при положение, че не сме цветета за мирисане. но все пак си оставам потресена от 4-ти клас момичето с къса поличка, червило, пушеща цигара и хванала за ръка някакво момче... по-зле и от лолита... въпреки, че лолита си беше отракана мацката и шапка и свалям. | |
| | | ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
| Заглавие: Re: За или против казармата. Чет 26 Апр 2012, 21:03 | |
| Е, да, ама и Сталин, репресиращ няколко милиона души не ми се вижда много по-разумен. Това ми беше идеята. : D _________________ Nihil verum est licet omnia. | |
| | | Saalik
Брой мнения : 191 Age : 30 Localisation : In the land of the crimson moon. Registration date : 10.11.2011
| Заглавие: Re: За или против казармата. Вто 08 Май 2012, 18:16 | |
| Остарели глупости...! Нека да се набира армия с доброволци. Но защо трябва всички да се поробват по такъв начин и да ги карат да вършат нещо гадно, ужасно, което не желаят? Така им губят толкова време от живота, от младостта! Време, което могат да прекарат в преследване на това, с което наистина желаят да се занимават. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: За или против казармата. | |
| |
| | | | За или против казармата. | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|