Лично Творчество
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

~ Форумът за Личното Ви Творчество ~ ˚₊‧꒰ა ☆ ໒꒱ ‧₊˚

ИндексPortalТърсенеРегистрирайте сеВход

Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?

Go down 
+3
Sabina
Artemis.
ℛi∂∂ℓℯ
7 posters
АвторСъобщение
ℛi∂∂ℓℯ
Nemo ⚕☠︎︎
ℛi∂∂ℓℯ

Брой мнения : 8707
Registration date : 04.01.2008

Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? Empty
ПисанеЗаглавие: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyСъб 11 Фев 2017, 19:54

Question

Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? Luis_r10
Върнете се в началото Go down
https://caledonian-vapour.tumblr.com/
Artemis.
☽...dulce bellum inexpertis...☾
Artemis.

Брой мнения : 247
Registration date : 17.11.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyНед 12 Фев 2017, 00:52

Ми... примерно, ако някой е измъчвал някой друг, не виждам защо да не му бъде причинено същото.
Sabina

Брой мнения : 24
Registration date : 19.03.2017

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyПон 27 Мар 2017, 14:37

Случаят, който Артемис описва. Така е, само че трябва да го направи човек, на когото му стиска. Иначе все ще му дожалее или призлее на човек, или ще го споходи чувство на вина, нищо, че другият си го заслужава. Не всеки го може, така да се каже, дори и човекът да си го е заслужил.
Artemis.
☽...dulce bellum inexpertis...☾
Artemis.

Брой мнения : 247
Registration date : 17.11.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyПон 27 Мар 2017, 14:57

Sabina написа:
Случаят, който Артемис описва. Така е, само че трябва да го направи човек, на когото му стиска. Иначе все ще му дожалее или призлее на човек, или ще го споходи чувство на вина, нищо, че другият си го заслужава. Не всеки го може, така да се каже, дори и човекът да си го е заслужил.

Ами аз лично бих го направила. Стиска ми да измъчвам някой изверг...
odd soul
like she's nothing and water is all

Брой мнения : 821
Registration date : 01.01.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyВто 28 Мар 2017, 20:11

според категоричния императив не. Very Happy
според мен има. единият вариант е като отмъщение и възмездие, другият е, за да се постигне някаква цел, но тук е пипкава работата. аз винаги съм вярвала в максимата "целта определя средствата" (щото съм ужасен човек Very Happy), ако става въпрос за някаква по-висша цел извън теб самия. не харесвам много утилитарната етика, но специално за такива случаи мисля, че е по-важен резултатът и съм съгласна с нея, тоест по-добре да изтормозиш един и да осигуриш щастие на десетки други хора, отколкото да оставиш един намира и другите да страдат.
more

Брой мнения : 146
Registration date : 11.03.2017

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyЧет 30 Мар 2017, 20:40

хората са субективни в доводите си за техните действия
предубедени са
научени са
напълнени са
според мен няма оправдание за това умишлено да накараш човек или животно,та дори и растение да се чувства зле ако си с всичкия си
никога не е приемливо да измъчваш никого
ερsilonε

ερsilonε

Брой мнения : 3203
Registration date : 12.10.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyЧет 30 Мар 2017, 20:44

^ +1

Тъкмо се чудех дали само аз ли съм на това мнение.
more

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyЧет 30 Мар 2017, 21:09

а какво е това с плюса Smile
more

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyЧет 30 Мар 2017, 21:10

и къщичката Smile
ερsilonε

ερsilonε

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyПет 31 Мар 2017, 07:37

+1- + още един човек, демек аз
^ - за горното мнение
more

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyПет 31 Мар 2017, 19:09

ще зная вече Smile
благодаря Smile
odd soul
like she's nothing and water is all

Брой мнения : 821
Registration date : 01.01.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyВто 04 Апр 2017, 21:19

ок, затворът също е вид мъчение...какво правим с хората, които изнасилват и убиват малки момиченца, примерно? справедливостта все е свързана с някакво изплащане на греха.
ερsilonε

ερsilonε

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyВто 04 Апр 2017, 21:23

зная, но лично аз не бих могла да ги сложа в затвора.
може би освен ако не ме засяга сууууупер лично... знам ли.
ама като цяло май си е моя грешката, че търся доброто дори в най-счупените хора.
всъщност най-много в тях го търся...
Vanko

Брой мнения : 751
Registration date : 08.12.2015

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? EmptyВто 30 Май 2017, 23:00

Може да не е приемливо, но е забавно Very Happy
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?   Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого? Empty

Има ли случай, в който е приемливо да измъчваш някого?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Лично Творчество :: Свободна зона :: Общи приказки-
Идете на: