NanaSky positive spirit
Брой мнения : 1452 Age : 31 Localisation : on top of the world Registration date : 07.04.2010
| Заглавие: Пианистът Съб 10 Юли 2010, 00:42 | |
| Така и така съм започнала да поуствам нови теми.. Защо да не направя и една такава за една култова драма? Е? Кой го е гледал? Който не го е гледал, да го гледа задължително. Филмът е много емоционален и силен. Щом и мен разплака.. Какво ви е мнението? И пак един страничен въпрос: мислите ли, че е възможно такъв пианист да е оцелял по онова време? Дори да не е било по този начин? | |
|
Арлина après moi le déluge
Брой мнения : 2720 Age : 32 Localisation : /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Registration date : 10.02.2009
| Заглавие: Re: Пианистът Съб 10 Юли 2010, 11:47 | |
| Супер силен филм, малко труден за преглъщане, но определено си заслужава. Обичам Ейдриън Броуди там. (не само, но основно) А на Полански (режисьора) харесах и Деветата порта, което ме навежда на мисълта, че трябва да гледам повече негови неща. Потискането на таланти е супер тъжна тема за мене, много ми беше тегаво по време на филма. -.-
P.S. Наистина не знам какво да отговоря по въпроса. Ако бях живяла по онова време, може би щях. Но не ми изглежда невъзможно. Невъзможните неща би трябвало да са много по-крайни. | |
|
NanaSky positive spirit
Брой мнения : 1452 Age : 31 Localisation : on top of the world Registration date : 07.04.2010
| Заглавие: Re: Пианистът Съб 10 Юли 2010, 12:49 | |
| И на мен ми беше доста тегаво и трудно за преглъщане. - Цитат :
- Невъзможните неща би трябвало да са много по-крайни.
То това ми изглежда достатъчно крайно, имайки предвид всички палежи и нравите на немците. Той преминава през такива невъзможни препядствия, без храна със седмици, без вода, на студено. Пък и частта с картофите, когато немеца (съжалявам, в момента не се сещам за.. титлата? ранга? поста?) рови в чувалите и не открива нищо от скритото. Един немец му помага, после втори чува музиката му и също му помага.. Оживява след разстрелите на немците и руснаците по - късно. Изглежда ми доста трудно и крайно.. Но като се замисли човек - невъзможни неща наистина няма. Не ми се понрави много краят на филма. Онзи, който последен помогна на пианиста, според мен трябваше да оживее. | |
|
Арлина après moi le déluge
Брой мнения : 2720 Age : 32 Localisation : /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Registration date : 10.02.2009
| Заглавие: Re: Пианистът Вто 13 Юли 2010, 19:56 | |
| Но животът е жесток, животът и кучка и прочее. не че трябваше да оцелее, просто ти искаше той да оцелее. и аз, мисля. Но оценявам реализма.^^ | |
|
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Брой мнения : 8707 Age : 29 Localisation : Love's manna flask Registration date : 04.01.2008
| Заглавие: Re: Пианистът Чет 15 Юли 2010, 23:07 | |
| Така и не събрах сили да го гледам. Знам, че изпускам, но.. просто не мога. _________________ Nihil verum est licet omnia. | |
|
cpt Punk Drug Free
Брой мнения : 53 Registration date : 05.07.2011
| Заглавие: Re: Пианистът Вто 05 Юли 2011, 22:24 | |
| Тая сцена с картофите дето го хванаха и до днеска ми става гадно като се сетя за нея :X | |
|
ερsilonε
Брой мнения : 3203 Age : 29 Registration date : 12.10.2009
| Заглавие: Re: Пианистът Вто 05 Юли 2011, 22:52 | |
| субовете ми бяха прецакани на 2-рия диск.така и не го гледах. странното беше, че филма... не успя да ме разчувства. сега е момента да кажа, че когато хората разбират, че не съм ревала на хачико и че не се разчувствах ни най-малко, паднаха просто. а същност иам 3 домашни любимци мъртви. 2 убити по брутален начин.и не ревах. иначе съм чувствена душа и рева на спр мноо неща. | |
|