Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете?
+8
Жана д`Арк
life. love. regret.
NanaSky
(r)evolution
Арлина
Lobotomy
Ange_Macabre
ℛi∂∂ℓℯ
12 posters
Автор
Съобщение
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Брой мнения : 8707 Age : 29 Localisation : Love's manna flask Registration date : 04.01.2008
Заглавие: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 02 Фев 2011, 13:19
Тоест, идеята ми е такава - ако си представим, че имате дете, на какви неща задължително искате да го възпитате? Кои са най - висшите ви ценности, на какво смятате, че е най - необходимо да го научите, от какво да се опитате да го избавите? Да бъде силно? Да умее да се защитава? Да е справедливо? Би ми било интересно да разбера за вас какво е най - необходимо да се покаже на едно дете.
_________________ Nihil verum est licet omnia.
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Брой мнения : 8707 Age : 29 Localisation : Love's manna flask Registration date : 04.01.2008
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Съб 05 Фев 2011, 09:57
Детето трябва да се научи да е добро (освен ако не е зъл дявол по рождение ), също и на някаква култура. Не ми се иска, ако имам дете някой ден, да е просто, и да се държи като олигофрен, с оголени задни части и на 10 вече да е минало целия квартал. А, и да се провиква наляво-надеясно с реплики от сорта на "а, ма, пачавро", или ей такива. Също трябва да се възпита и на някои морални ценности. Важно е да бъде научено да не е наивно и да му се изгради увереност, за да може да се справи по - безболезнено с живота.
Ange_Macabre Fresh from the Grave
Брой мнения : 288 Age : 29 Localisation : Висящата градина Registration date : 28.08.2010
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Нед 06 Фев 2011, 17:22
Riddle написа:
Детето трябва да се научи да е добро (освен ако не е зъл дявол по рождение ), също и на някаква култура. Не ми се иска, ако имам дете някой ден, да е просто, и да се държи като олигофрен, с оголени задни части и на 10 вече да е минало целия квартал. А, и да се провиква наляво-надеясно с реплики от сорта на "а, ма, пачавро", или ей такива. Също трябва да се възпита и на някои морални ценности. Важно е да бъде научено да не е наивно и да му се изгради увереност, за да може да се справи по - безболезнено с живота.
Освен всичко това, да се научи да има мнение и да умее го защитава. Да не е част от тълпата само защото така е по-изгодно. И в никакъв случай няма да го карам да е човека, който АЗ искам да бъде. По-скоро ще му помогна да стане това, което то иска.
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Нед 06 Фев 2011, 17:56
Ange_Macabre написа:
Riddle написа:
Освен всичко това, да се научи да има мнение и да умее го защитава. Да не е част от тълпата само защото така е по-изгодно. И в никакъв случай няма да го карам да е човека, който АЗ искам да бъде. По-скоро ще му помогна да стане това, което то иска.
Точно! А аз се чудих какво съм забравила да напиша!
Lobotomy
Брой мнения : 336 Registration date : 19.02.2011
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 23 Фев 2011, 01:05
Ако имам дете ще го науча, че всъщност идва от друга далечна планета и е пратено на Земята да убие президента. После ще го науча да стреля с пушка и бих го завел на някоя реч.
Колко би било хубаво да си родител...
Арлина après moi le déluge
Брой мнения : 2720 Age : 32 Localisation : /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Registration date : 10.02.2009
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 23 Фев 2011, 14:04
деца ... оше се колебая трябва ли да имам потомство (трябва ли да си причиня това, за да го причиня на света) но -ще го карам да пее Нирвана, докато е на 5-6 и ще го снимам с домашната камера -както и да спори с нищо неподозиращи възрастни на sophisticated теми -ще го науча да обича природата, старите руски песни, къмпинга и когато някои го ощипе, да му направи вивисекция -също така ще му обясня какво е добро, зло и наркотици и как да се оправя с тези неща -ще му купя Библия и ще му се подигравам, ако стане вярващ(o?) -ще го науча да готви хубави неща...от ранна възраст
Брой мнения : 446 Age : 30 Registration date : 20.01.2010
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Вто 01 Мар 2011, 03:31
Ще го оставя на мира. Не, сериозно, мисля че това е най-доброто, което можеш да направи някой родител за едно дете.
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Вто 01 Мар 2011, 15:09
Да, трябва да му се дава свобода, но не може да го оставиш без елементарно възпитание, ако не искаш да се превърне в звяр. Поне така мисля аз.. Но, в смисъл такъв, че трябва да му попречиш да не стане някое чудовище като онези отвратителни деца от новото поколение (сещате се), но иначе наистина трябва да му осигуриш право на избор, а не да му тикаш болните си амбиции и претенции..
NanaSky positive spirit
Брой мнения : 1452 Age : 31 Localisation : on top of the world Registration date : 07.04.2010
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Вто 01 Мар 2011, 20:59
Шади написа:
деца ... оше се колебая трябва ли да имам потомство (трябва ли да си причиня това, за да го причиня на света) но -ще го карам да пее Нирвана, докато е на 5-6 и ще го снимам с домашната камера -както и да спори с нищо неподозиращи възрастни на sophisticated теми -ще го науча да обича природата, старите руски песни, къмпинга и когато някои го ощипе, да му направи вивисекция -също така ще му обясня какво е добро, зло и наркотици и как да се оправя с тези неща -ще му купя Библия и ще му се подигравам, ако стане вярващ(o?) -ще го науча да готви хубави неща...от ранна възраст
Освен т'ва ще го науча да свири на пиано, да не мрази, да оценява всичко, да бъде самостоятелно и т.н. И КАКВОТО И ДА СТАВА, ако се разведа, детето ще си остане с мен точка
life. love. regret.
Брой мнения : 473 Registration date : 30.08.2010
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Вто 01 Мар 2011, 21:31
Ох, мързи ме да пиша и тук, а това са сериозни неща.
Ето един текст на Синтия Питърс, който доста ми харесва и припокрива голяма част от възгледите ми за семейството и възпитанието.
Брой мнения : 446 Age : 30 Registration date : 20.01.2010
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 02 Мар 2011, 00:53
книгата не е цялата? в смисъл, предчувствам, че просто трябва да кликна някъде за да ми излезе по-нататък, обаче не успявам да го намеря иначе ми стана доста интересна.
NanaSky positive spirit
Брой мнения : 1452 Age : 31 Localisation : on top of the world Registration date : 07.04.2010
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 02 Мар 2011, 09:32
Аз не я четох в нета и не знам там как е.. Потърси я в гугъл, щом ти е толкова интересна, сигурно я има цялата някъде
Жана д`Арк
Брой мнения : 89 Age : 29 Registration date : 25.08.2012
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Вто 28 Авг 2012, 22:10
Искам да науча децата си да бъдат хора. Да имат позиция. Да се стремят към нещо. Да мечтаят. Да не бъдат безразлични. Да обичат. Да са свободни по дух. Да не приемат нищо на готово, да не вярват сляпо на никого, да подлагат всичко на съмнение. И да ги е грижа за другите.
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 29 Авг 2012, 16:09
Искам да науча децата си да преследват мечтите си, а не да се превърнат в роботи, които ще потънат в рутината на ежедневието.
NanaSky positive spirit
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Вто 05 Авг 2014, 13:50
Аз искам да науча дечицата си да живеят здравословно. Искам да ги науча как да обичат, без да страдат, как да подбират обкръжението си, как да се радват на живота. Искам да ги науча да вярват в себе си и да се държат здраво за целите си, но да не мачкат другите по пътя към успеха; да ценят живота и да му се отдават; да разграничават доброто от злото; да разбират, че щастието е важно, но не бива да е на чужд гръб.. Искам да ги науча да бъдат силни и със здрав дух и разум, да разбират, че след всеки спад идва възход; да не се страхуват; да не бягат от себе си; да бъдат уверени, но да не летят в небесата, а да уважават и другите.. и т.н., много се увлякох и взех да мисля за деца, което е лошо на тоя етап.
Jane Undead A Strange Kind of Woman
Брой мнения : 366 Registration date : 07.05.2011
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 13 Авг 2014, 04:39
Освен вече изброените неща, искам да науча децата си да не са националисти. Да, знам че се живее кофти в България и затва някои хора искат да си въобразяват, че това е най-яката държава на света, ама просто не е логично. Ако ги видя да слушат песни за Левски и да се държат за сърцето, сякаш току-що са получили сърдечен удар, направо ги гоня от къщи. За слушане на чалга - бой и гонене от къщи. Същото така, както каза някой по-горе, ако станат вярващи, ще им се подигравам.
ℛi∂∂ℓℯ Nemo ⚕☠︎︎
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 11 Май 2016, 03:50
Да го караш да се чувства щастливо и обичано, да го научиш на добрина и да му вдъхнеш вдъхновение, свежест и желание за живот.
PostMortem
Брой мнения : 298 Age : 30 Localisation : The Valley of Death Registration date : 12.10.2010
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Сря 11 Май 2016, 13:12
Да скъсаш поне няколко колана в гърба му... и удряй с лопатата, където свариш, защото:
ερsilonε
Брой мнения : 3203 Age : 29 Registration date : 12.10.2009
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Нед 29 Май 2016, 15:13
това, което искам да ги науча е да вярват в себе си. и да преследват мечтите си със зъби и нокти, никога да не се спират пред нищо и никой, докато не получат това, което заслужават. но не знам дали това се учи или просто го имаш в себе си.
Анджи aladdin sane
Брой мнения : 693 Age : 30 Localisation : scotland, uk Registration date : 28.02.2009
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете? Нед 10 Юли 2016, 00:15
да обича другите и да ги възприема такива, каквито са, без предразсъдъци и омраза
Sponsored content
Заглавие: Re: Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете?
Кои са задължителните неща във възпитанието на едно дете?